Den gode samtale

På dette kursus bliver du trænet i at gennemføre en professionel samtale trin for trin.

Efter kurset er du helt skarp på formål, mål og samtalemål, og du er i stand til at planlægge og gennemføre dine fremtidige professionelle samtaler og nå frem til det, der er hensigten. Få overblik over Den gode samtale her.

I en travl hverdag kan det være svært at få enderne til at hænge sammen og både komme i dybden og opnå fremdrift med den korte tid, der er til rådighed til den enkelte samtale.

Da strukturen i Den gode samtale er grundlaget for alle professionelle samtaler, får du et godt fundament til at skabe en respektfuld ramme, der gør det nemmere at bevæge sig fra A til B. Samtaleformen er ikke terapeutisk, men du får en praktisk værktøjskasse, der er designet til alle professionelle samtaler.

 

Det kommer du til at arbejde med på kurset

Vi kommer igennem alle Den gode samtales faser, hvor vi tager udgangspunkt i dine og de andre deltageres samtaler i hverdagen. Kurset veksler mellem teoretiske oplæg, masser af ”cases” og øvelser, hvor du får mulighed for at træne ud fra egne oplevelser og problem­stillinger.

Du kommer også til at arbejde med din egen rolle i samtalen, hvor vi udforsker det, som adskiller det private, det personlige og professionelle de 3 ”P’er”.

 

Kursusform

Kurset tilrettelægges i samarbejde med jer, og skræddersys til jeres forhold og de specifikke behov og arbejdsopgaver, der i afdelingen, teamet eller i en gruppe. Varighed 1-3 dage afhængig af udgangspunkt og hvor meget der er behov for at gå i dybden.

 

 

 

 

 

 

Efter kurset kan du

  1. Sætte formål, mål og samtalemål op for en samtale
  2. Skabe en respektfuld, tryg og relevant ramme for samtalen
  3. Gennemføre en professionel samtale trin for trin
  4. Anvende samtalestyring der sikrer progression
  5. Sikre en røde tråd i samtalen, så den ikke kommer på afveje
  6. Bevare overblikket også, når det bliver svært
  7. Forebygge og håndtere modstand
  8. Holde fokus på ressourcer frem for begrænsninger
  9. Ændre retorikken fra ”kan ikke” til ”kan

 

Målgruppe

Kurset er for dig, som ønsker at styrke dine professionelle samtaler i hverdagen ved at blive bedre til at styre samtalen og sikre den røde tråd. Også når samtalen er ved at løbe af sporet. Den gode samtale er ”rygraden” i alle professionelle samtaler, derfor er metoden både relevant sundhedspersonale, sagsbehandlere og ledere.

Hvis det blot er til dig selv eller til en enkelt medarbejder, anbefaler jeg individuel supervision.

 

Sådan kommer du i gang

Kontakt mig på telefon 28183308 eller send en mail til info@annettbengtsson.dk, hvis du har spørgsmål til kurset eller vil høre om mulighederne.