Jamen, … hvordan er din arbejdsdag?

Det er nu et år siden, at verden fik besøg af en ubuden gæst.
Meget af landet har været lukket ned og hverdagen er påvirket af begrænsninger. Vi ved at sundhedspersonale og mange flere, kæmper en brav kamp, men hvordan er din arbejdsdag?

Arbejder du hjemme? Sidder du godt? Har du ro til dit arbejde? … og hvordan sparrer du med dine kollegaer i hverdagen?

Supervision og coaching er en af de ting, som nogle har sat på pause, mens andre har valgt at fortsætte de rutinemæssige møder. Nu mødes vi bare online og det fungerer faktisk ret godt. Faktisk SÅ godt, at der for et par dage siden var en, der sagde:
’Tænk at sidde herhjemme, få sparring sammen med mine kollegaer og så blive fagligt udviklet’!

Samtidig med at den fysiske afstand mellem os er vokset, er faglig information og uddannelse på nettet også vokset. Foredrag, onlinekurser, bøger m.m. når vi vil… og (næsten) hvor vi vil. Tak for det! Masser af faglig udvikling. Skønt!

Jamen er der så behov for supervision eller coaching? Ja…det er der
Forestil dig, at du lige har taget kørekort ved at læse en bog, og nu skal du rigtig ud at køre :-). Resten vil jeg overlade til fantasien, men alvorlig ment, så er dette virkeligheden for mange, som arbejder med mennesker. Man kastes ud i det og så er bare om at trykke på speederen.

I trafikken er der skilte, som hjælper os med at køre pænt og overholde færdselsloven.

I socialt arbejde og i arbejdet med mennesker i det hele taget er love, regler og udfordringer noget mere komplekse. Samtidig er de eneste ”skilte”, vi ser, den feedback vi får fra borgere, klienter, kolleger, medarbejdere og måske fra vores leder.

Feedbacken er imidlertid overladt til den enkeltes frie fortolkning og i høj grad styret af følelser, personlig modning og værdisæt. Fordi verden ændrer sig, og vi selv ændrer os, vil der altid være nye udfordringer og behov for, at vi udvikler os i faget og i os selv. Det kaldes fagpersonlig udvikling og her kommer supervision ind i billedet. Gennem dialog, refleksion og supervision udvides vores horisont og forståelse, så vi er bedre rustet til at læse de usynlige vejskilte, vi møder.

Det gavner de mennesker, vi arbejder med, det tjener også den opgave, vi udfører og det beskytter os mod stress, udbrændthed og nedslidning.

Rigtig god arbejdslyst

Mange hilsener
Annett 

NB!
Hvis onlinesupervision er noget for dig eller jer, så skriv eller ring til mig?
Det foregår som et helt almindeligt onlinemøde, hvor hver deltager får et link, som man lokker sig på med. Vi arbejder naturligvis i et fortroligt rum med respekt omkring de ting, der bliver delt.

Jeg er blevet spurgt om, man kan få individuel supervision online. Ja, naturligvis kan man det. 

Supervisor og specialist i samtaler
Annett Bengtsson · Amundsensvej 45 · Kongens Lyngby 2800 · Denmark
Telefon: 2818 3308 | email: info@annettbengtsson.dk | hjemmeside: annettbengtsson.dk
Ændringer til modtagelse af nyhedsbrev: Opdater dine data | Anbefal til en ven